Shopping i London

Många förknippar shopping i London med Oxford Street. Det går fortfarande att shoppa där, men gatan och butikerna där har med tiden blivit ganska slitna och turistbetonade. Efter vad jag hört är det inte så många av de som bor i London som går till Oxford Street för att handla längre. Det finns lyckligtvis andra möjligheter, och eftersom det är december är det väl lika skönt att vara inomhus?

Westfields är ett jättestort köpcenter, i varje fall med svenska/norska mått mätt. Det är långt ifrån Dubai Mall, som är världens största, men Westfields i Shepherds Bush var Englands största köpcenter när det öppnade 2008, och med 150 000 kvadratmeter och 255 butiker finns det mycket att välja mellan. Lägg också märke till att många av dessa butiker är mycket stora, jämfört med vad man är van vid i Norden. Och särskilt i jämförelse med Norge och Oslo City som är 16 000 kvadratmeter, alltså bara en tiondel.

Köpcentret är uppdelat i flera olika delar, som var och en framstår som ett separat köpcenter. The Village har många lyxiga butiker, som Gucci och naturligtvis sin egen champagnebar! Och kan man verkligen kalla sig köpcenter utan en egen ishall? I think not!
En annan sak som är exceptionell på Westfields är att du blir inbjuden att sitta ner och koppla av, utan att behöva köpa något alls. Det finns ett antal bekväma sittplatser på flera olika ställen i gallerian och här är det möjligt att sitta ner även för den som är under 70 år!

Det finns flera tunnelbanestationer i närheten. Den närmaste är sannolikt Wood Lane på Circle Line/Hammersmith och City Line, men du kan även åka från Shepherds Bush på Central Line. Det går även en rad bussar till terminalen White City som ligger vägg i vägg med köpcentret. Och nu finns det även en ny Westfields i Stratford, på den andra sidan av London.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *