Njut, se och upplev London, helt utan att behöva betala.

Museer du bör se
Grant Museum of Zoology 
Detta lilla museum fungerar som ett studiecenter för zoologistudenter vid University College London, men är också öppet för allmänheten. Här hittar du allsköns underliga ting att se på, något som gör museet spännande för barn. Museet är också känt för att visa gamla filmer där djur eller monster har huvudrollerna, med möjlighet att serveras vin till.
Adress: 21 University Street

British Museum 
Detta museum är så känt att man utan problem kunde begära inträde av besökarna. Så se det som en bonus att det är helt gratis. Se Elgin Marbles som ursprungligen stod i Atens Pantheon. Beräkna att avsätta en dag till detta museum, här hittar du konst och skatter från nästan alla kända civilisationer på jorden.
Adress: Great Russell Street

Tate Modern 
Tate Modern är inte gammalt, men har på sina ca 10 år redan lyckats att etablera sig som ett av världens bästa museer för modern konst. Museet ligger i det som en gång var kraftstationen Bankside Power Station, designat av Sir Giles Gilbert Scott. Här ser du modern konst från 1900-talet och fram till i dag. En ny flygelbyggnad är för tillfället under konstruktion.
Adress: Bankside

Det bästa för barnen
Natural History Museum 
Hit åker du för att se på de kända dinosaurie-utställningarna – som är gipsmodeller av sina levande förfäder. Men museet har även mer att bjuda på än utdöda djur. Här hittar du bland annat ett mineralgalleri, en modell av en blåval i full storlek och en hel flygel där du kan lära dig mer om geologi.
Adress: Cromwell Road

Science Museum 
Många tänker kanske att detta museum som är dedikerat till vetenskapen endast är utformat för barn, men även om museet absolut är mycket barn- och familjeorienterat, finns det mycket här att se på för vuxna också. Making the Modern World-galleriet har en imponerande samling manicker och saker, som till exempel Apollo 10, Stephenson’s Rocket, Crick och Watsons modell av DNA och Charles Babbages motor.
Adress: Exhibition Road

Diana, Princess of Wales Memorial Playground
Lekplatsen Diana, Princess of Wales’ Memorial Playground är kanske den bästa utomhuslekplatsen i hela London, och barnens solklara favorit i parken Kensington Gardens. Här hittar du ett gigantiskt sjörövarskepp som ligger tryggt placerat på en egen strand, ett område med tipi-tält och en by med träkojor med repstegar, rutschbanor och hemliga gångvägar. Många av attraktionerna på lekplatsen är utformade för att vara användarvänliga för barn med olika handikapp och för barn som sitter i rullstol. Vuxna får bara komma in i sällskap med barn. Caféet vid lekplatsen har en fantastisk barnmeny och serverar Londons bästa mjukglass. Adress: Kensington Gardens

Andra bra tips
1. Köp ett Travelcard för hela vistelsen när du ska resa med tunnelbanan, detta gör det billigare att resa runt i London, och inte minst väldigt enkelt.
2. Åk förbi Primark, här köpte vi kopior av Gucci-skor, och vem vill inte gå ut på stan med sådana läckra skor på fötterna?
3. Köp snacks och dricka på en lokal supermarket (billigt)
4. Ta tåget till Bicester Village – ta Chiltern Railways från Marylebone Station. Detta är ett imponerande designeroutlet-område med sinnessjuka priser. Man kan dock självklart inte jämföra den med outlet villages som finns i USA. Men jag hittade i alla fall massor där till en billig peng. Till exempel så köpte vi dunjacka, ridjacka, tunn vindstoppande jacka, underkläder på H&H-butiken, och betalade sammanlagt runt 1000 kr!!
5. Ett mycket bra tips är att ta kanalbåten från Little Venice (som ligger bakom Paddington St.) och som slutar mitt i Camdens centrum. En resa som tar 45 minuter och löper förbi London Zoo. Kanalbåten stannar vid slussen i Camden. Där kan du gå i land och äta en bra lunch och dricka en pinfärsk pint på uteserveringen på puben Lock 17.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *