Några bra Londontips…

Vill du drömma dig bort till en grekisk taverna? Prova Lemonia. 
Är du ute efter en liten smak av de grekiska öarna är Lemonia i Primrose Hill rätt ställe.
Med vin i glaset och tzatziki på bordet får du snabbt känslan av att vara i Grekland.
Restaurangen har kanske inte Londons allra bästa grekiska mat, men det är inget tvivel om att det är den grekiska restaurangen som alla pratar om.
Restaurangen har en atmosfär som du kommer att älska, och det är ingen hemlighet att flera av Londons hetaste stjärnor har denna som sin favorit- restaurang. På en helt vanlig dag kan du alltså dela bord med Kate Moss, Sadie Frost, Jamie Hince, Jude Law eller grabbarna från Oasis. Resten av kundkretsen är också ganska hipp och restaurangen drar till sig en något yngre kundkategori än vad som är vanligt för restauranger i samma område.
Adress: 89 Regent`s Park Road, Primrose Hill

Just Walk In
Ett stenkast från Oxford Street blir du serverad en utmärkt soppa för bara 6 pund. Är du hungrig efter en lång dag med shopping på Oxford Street? Ta en liten avstickare från den välbefolkade gatan så hittar du mysiga restauranger som du garanterat kommer att älska.
10 Greek Street i Soho är en av dem. Bakom en svart entrédörr hittar du en av Londons gömda skatter och en restaurang med en meny som säger att du fått jackpott.
10 Greeker Street har öppen planlösning mot köket och bjuder på både hare och rökt ål. Stället är också känt för sin risotto och sina tapasrätter, där Padron Peppers kommer högt på min lista. Menyn hänger på en tavla, och ändras dagligen för att passa för säsongen.
Restaurangen har bara bordsbeställning mitt på dagen mellan kl. 12.00 till 14.30. Från 17.30 till 22.45 är det bara drop-in som gäller, och man får räkna med kö.
Finns det inget ledigt bord kan du sätta upp dig på deras lista och slå dig ner i närmaste hörn för en fördrink eller öl, om du vill.
Restaurangen är ett ställe som du garanterat kommer att besöka flera gånger.
Adress: 10 Greek Street, Soho. Beställ bord på http://www.10greekstreet.com

Du åker väl inte från London utan att ha ätit fish & chips?
Visste du att brittiska konsumenter årligen äter 382 miljoner portioner fish & chips och att 80 % av befolkningen besökte en fish & chips-restaurang förra året?
Här är några tips om du vill ha kvalitet:

Olly`s, i södra London, har vunnit priser för sin fish & chips i över 20 år. Här får du garanterat både god service och god mat!
Det har rykte om sig att vara ett av Londons bästa ställen för att få friterad mat serverad på ett exklusivt sätt. Här serveras även glutenfri pommes frites varje måndag och tisdag.
Olly`s, 67- 69 Norwood Road. Tunnelbana:  Herne Hill

The Sea Shell of Lisson Grove i norra London är Lady Gagas favoritställe när hon är i London
Adress: 49-51 Lisson Grove

Fish! Kitchen är en exklusiv kedja och serverar fish & chips på ett mer modernt sätt. Prova kammusslor inlindade i bacon. En middag för två med dryck kostar cirka 40 pund
Adress: 170 Upper Richmond Road West

Golden Hind i Marylbone är alltid full av folk, och restaurangen har många stamgäster som äter sin lunch här på vardagarna. Stället har rykte om sig att servera spröd, fräsch och smakfullt friterad fisk och pommes frites.
Adress: 73 Marylbone Lane

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *