Fakta: Londons Square Mile

Skjermbilde2016-05-03kl.18.46.04
Den ikoniska gamla stadskärnan

Här kan du vandra genom trånga gator och gränder som är en del av den gamla stadskärnan, och leva dig in i en historia som går mer än 800 år tillbaka i tiden. Många av de viktigaste händelserna brittisk historia ägde rum här, och här hittar vi också många av Londons ikoniska byggnader, bl.a. Tower Bridge, Tower of London och St. Paul-katedralen. I Museum of London kan de som älskar Londons historia göra en oförglömlig resa genom huvudstadens turbulenta historia. Denna urgamla stad bjuder också på ett rikt urval av arkitektoniska stilar. Flera kyrkor av 1700-arkitekten Sir Christopher Wren, samt finansinstitut från 1700- och 1800-talet. Vi hittar också arkitektur från 1900-talet, t.ex. Old Bailey och en av Londons bästa exempel på̊ brutalistisk arkitektur i betong, Barbican Estate från 1960. Ta en sväng till Leadenhall Market för en unik shoppingupplevelse. Det är en vacker viktoriansk marknad som säljer allt från blommor till fina ostar, eller besök Old Spitalfields Market i närheten av Liverpool Street, en av de finaste viktorianska marknadshallarna i London som fortfarande används (byggd år 1876), och här hittar du ett stort urval av trendiga butiker och marknadsbodar.

St. Paul-katedralen
Besök St. Paul-katedralen och njut av dess imponerade interiör. Våga dig ned till kryptan och upptäck gravar och minnesmärken av några av landets största hjältar, bl.a. Admiral Lord Nelson och hertigen av Wellington. Besökande kan utforska akustiken i Whispering Gallery och sedan fortsätta och klättar till Golden Gallery för att uppleva en otrolig panoramautsikt över London.

Tower of London
Utforska det som en gång var Londons mest fruktade fängelse, och som fortfarande hyser de dyrbara kronjuvelerna. Innanför dessa väggar kommer du upptäcka historien om ett kungligt palats, ett vapenhus och en mäktig fästning. Ta en runda tillsammans med en av de mest berömda Beefeater och lyssna på deras blodiga historier, hör legenden om tornets korpar, storma bröstvärnet och greppa svärd och rustningar.
Tube: Tower Hill

Bästa besökstider
• På kvällen (21:30) kan du se Ceremony of the Keys
– den traditionella öppningen av Tower of London, som har genomförts varenda kväll i 700 år (måste bokas i förväg)

Fakta
Gamla stan kallas för ”Square Mile” eftersom den består av ett område på endast en kvadrat-mile (0,6 m2)
Den är baserad på den ursprungliga romerska staden Londinium, som grundades år 50 AD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *